Dziękuję Ci bardzo za link do poprzedniej dyskusji. Wygląda na to, że ktoś miał już podobny problem (nie przerzuca wyliczanych wartości automatycznie i trzeba to robić ręcznie). Spróbuję podpowiedzianą metodę. Jeśli nie da rady, napiszę do Hebe :)
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1042 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-08-31, 08:56
czarma, masz Excela, ściągnięty i rozpakowany plik pod Excela?
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Moena
Dołączyła: 22 Lip 2018 Posty: 2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-10, 20:43
Dzisiaj po raz pierwszy usiadłam do kalka. I już mnie rozłożył. Jak wyrzucić ze wstępnie przygotowanego przepisu jakiś składnik nie zmieniając pozostałych.
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2018-09-10, 21:40
Moena
Na stronie z wyliczeniami, tam gdzie masz nazwy składników i pod nimi ilości to zamiast ilości składnika po prostu wpisz 0.
Wiadomo każda zmiana w kalku skutkuje przeliczeniem przepisu na nowo.
Albo taka korektą żeby wszystko po lewej stronie w kolumnach NORMA I SUMA się zgadzało.
Moena
Dołączyła: 22 Lip 2018 Posty: 2 Skąd: Warszawa
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1042 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-01-22, 11:11
CELINA napisał/a:
Witam,ściągnęłam kalk.dla exel,mogę zrobić przepis,ale nie mam na dole zakładek.Pomocy
Hej, jakim programem otwierasz? Od razu pokazała Ci się zakładka BARF? Może być tak że niechcący rozciągnęłaś sobie suwak na dole po prawej i wtedy zakładki mają za mało miejsca i się nie pokazują.
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Czy jest szansa, że w części "Mięso z kośćmi" pojawią się takie pozycje jak: tuszka kurczaka, kaczki, królika?
W tej chwili kombinuję i dzielę na części, ale królik jest bez skóry, a z kolei kaczka bardziej tłusta niż kurczak.
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1042 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-02-07, 08:36
Villemo7, jeżeli pojawią się wiarygodne dane dotyczące tych mięs to tak. Jeżeli masz jakieś wiarygodne źródła gdzie one występują, to daj proszę znać, to je sprawdzimy i wtedy jak będą ok, to dodamy do kalkulatora :)
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Ugh, szkoda. Sądziłam, że skoro te gatunki są w sekcji "mięso" to może są już dostępne i z kością.
Czy jest na forum zatem, jakiś wątek, który pomaga to obejść, jakieś podpowiedzi?
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1042 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-10-07, 08:32
Liza, zobacz czy otwierasz wlasciwa wersje pod program, który masz zainstalowany. Drugie co - to plik może być nierozpakowany. A trzeci problem, który moze być to zabezpieczenia makr, które musisz zmienić w opcjach (najlepiej, żeby były srednie).
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum