Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1576 Skąd: podlaskie
Wysłany: 2013-10-23, 11:47
Właśnie kupiłam tam taką patelnię - ciekawe czy będzie dobra ?
Jara
Barfuje od: 06.2013
Udział BARFa: 90-100%
Dołączyła: 26 Cze 2013 Posty: 198
Wysłany: 2013-10-23, 12:08
Patelnia ceramiczna jak i wszystko ceramiczne jest super o ile jest ceramiczne, a nie z półprzeźroczystą powłoką ;) (czyli tanie gary w marketach) Trzeba dobrze czytać ulotki, bo np są patelnie ceramiczne tylko na płytę indykcyjną i nie nadają się na kuchenkę gazową. Takie patelnie też trzeba myć delikatnymi gąbkami, absolutnie żadnymi druciakami. Bo jak zadrze się trochę to będzie przywierać.
Ja mam i ją kocham Mam noże ceramiczne i owszem, kosztują od 30zł w górę, ale są mega
Barfuje od: maj 2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Wiek: 41 Dołączyła: 30 Maj 2013 Posty: 79 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 2013-10-26, 15:23
Próbowałam z tasakami i nożami. Odkąd mam siekierę (17 zł Castorama) i pniak na którym mogę położyć kawał mięsa (0 zł Tata) całe kuraki idą pod ostrze, nawet się nie bawię w krojenie, wykrawam z grubsza pierś i po prostu ciupię tak by się do maszynki zmieściło
Podział skrzydełek na 2 części też siekierą idzie doskonale (mam małe pojemniki i całe skrzydełka ciężko wchodzą
Barfuje od: VIII 2010
Udział BARFa: 75-90%
Dołączyła: 29 Wrz 2012 Posty: 257 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2013-10-30, 22:57
Ja drobiowe zwłoki tnę sekatorem ogrodowym dwuręcznym. Bardzo wygodne narzędzie, tylko trzeba sobie pożądne wybrać po pierwsze się pogięły na kościach, drugie solidniejsze się już długo trzymają bez szwanku.
Ja od jakiegoś czasu kości rozdrabniam siekierą, kiedyś był sekator ale to szło się zarobić.
Wyrzynarka dość ciekawy pomysł, swojego czasu bawiłam się tym sprzętem, przyznam, że jest trochę niebezpieczny
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-14, 12:20
Kocimiętka napisał/a:
Ja od jakiegoś czasu kości rozdrabniam siekierą
też mam "na podorędziu" kuchenną siekierę, która kiedyś służyła do ociosywania choinki przed wstawieniem w stojak. Choinek już nie kupuję - szkoda drzew a sztucznej nie chcę - to siekiera teraz zatrudniona w kuchni
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum