Mam pytanie czy takie mięso wołowe mam traktować już jako tłuste mięso czy średnio tłuste?
Jest to wołowina 2 kategorii kupiona w Makro w opakowaniu foliowym, próżniowym.
Czy mogę taką wołowinę podawać jej często, bo skoro nie jest na tackach i tych papierkach to folia chyba nie wpływa na nią źle?
Czy uważacie, że cena za taką wołowinkę około 12 zł/kg to rozsądna cena?
Barfuje od: 01.07.2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lip 2014 Posty: 708 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2014-09-03, 20:40
Cena za II wołowa bardzo rozsądna, sama taką kupuję, traktuję ją jako średnio tłustą. Jeżeli źle analizuję to mięsko może ktoś mnie sprostuje. W sklepie II wołowa to koszt od 14,50 do 16 zł, ta z Makro jest w przystępnej cenie.
bardzo fajne mięso dla psów :) wg mnie to tłuste dość. Ja kupuję coś podobnego, tylko więcej naczyń krwionośnych, jako czwórkę wołową. Za około 8 zł/kg, w lokalnym mięsnym.
Barfuje od: 01.07.2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lip 2014 Posty: 708 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2014-09-03, 20:45
W jakiej sieci kupujesz IV wołowa u mnie nie do kupienia żaden sklep nie chce sprowadzic mi na zamówienie, chciałam kupic z 10 kg aby się nie bawic w drobnice i tak nic z tego nie wyszło. Potraktowałabyś to mięso jako tłuste
Retriver, ja zamawiam w sklepie firmowym ubojni, która bije wołowinę na podkarpaciu i bije całe woły, które skupuje. Bo inne ubojnie sprowadzają mrożone półtusze i wtedy nie ma ani czwórki ani podrobów. Szarek się nazywa ta firma. Czasami udaje mi się też od nich wyżebrać podroby wołowe, ale niestety rzadko bardzo.
Barfuje od: 01.07.2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Lip 2014 Posty: 708 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2014-09-03, 20:54
Tylko, że samo określenie II wołowa to nie powinno byc tłuste mięso III to tłuste mięso a IV mięso na przerób do kiełbas, pasztetów i konserw, więc dziwne.
Ja kupuję po 8,50 za kg w zaprzyjaźnionej masarni i podział jest ze względu na wielkośc kawałków i jest trochę mniej tłuste. Pies po nim nie tyje czyli za dużo tłuszczu nie ma w jedzeniu, trudne to wszystko.
dzięki za odpowiedzi :) może zrobię tak, że jak dam więcej kawałków tłuszcz to uznam ją za wołowinę tłustą, a jak więcej mięsnych to średnio i jakoś to będzie ;) w końcu to pies, a nie kot ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum