Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1098 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-21, 20:41 Szaleństwa Sznurka i Szpilki
Witam ja z moją brygadą SZ, czyli Sznurkiem (śierściuch schroniskowy przygarnięty w wieku 2 miesięcy w sierpniu 2009) i Szpilką (moja słodka dziewcinka, przygarnięta w lipcu 2010 w wieku około 1-2 lat z podwórka jakiegoś).
Sznurek i Szpilka to koty wszystko jedzące.
Sznuruś na początku RC (ale krótko), później gotowany kurczak i wieprzowina i Orijen i Acana, później surowe różne i dalej trochę suchego, a od stycznia 2010 100% barfowiec. Do dzisiaj wszystkożerny (łącznie z ludzką nogą).
Szpilka wszystkożerna od pierwszego dnia u nas. Kot z syndromem wiecznego wygłodzenia. Po przyjściu do nas chuda i brzydka po sterylizacji aborcyjnej. Zje wszystko, wszędzie i w każdych ilościach. Dziś pseudonim to Księżniczka Kluska, chociaż nadwagi nie ma.
Tymczasiątka - również barfujące. Każdy nowy właściciel jest uświadamiany o tym jak czytać skład karm i co dawać i dlaczego. Tymczasiątka są też zawsze wszystkojedzące. W tej chwili stan tymczasiątek wynosi 2. Mutant Zdzisław i mutantka Czarna. Przewyższają wagą "standardy" w swoim wieku o jakieś 0,5 kg (odpowiednio: 2,3 kg i 2,6 kg - stan sprzed urlopu; podczas naszego urlopu dostawały dużo jedzenia i raczej nie są zabiedzone ;); kolejne ważenie jutro).
P.S. Kto zgadanie, które jest lepszą częścią naszego stałego duetu ;)
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1098 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-22, 07:35
I na to przylazły moje koty i też się o to pytają ;)
OO jest w trakcie prac, niedużo zostało do skończenia. Oby w przyszłym tygodniu.
Nowa wersja pod Excela częściowo już też zrobiona.
Ja Wam tutaj zaraz zdjęcia wstawię, żebyście się zachwycali moimi Piraniami, a nie tutaj mi jakieś prywaty załatwiali ;)
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Wysłany: 2011-09-22, 07:50
Jeszcze trochę, a nie będę się udzielać, bo wszystkie swoje koty pozabijam Małe diabły rogate. Człowiek chce dać jeść, a nie rozumieją, że nie można jeść nierozmrożonego. Nie można!
Barfuje od: 3 lata
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 18 razy Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 887 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-22, 08:47
Hebe napisał/a:
Jeszcze trochę, a nie będę się udzielać, bo wszystkie swoje koty pozabijam Małe diabły rogate. Człowiek chce dać jeść, a nie rozumieją, że nie można jeść nierozmrożonego. Nie można!
Hehe, ja mam ten sam problem niestety... I mówię, proszę, tłumaczę i nic nie pomaga Ostatnio mój naziemny kot zaczął uprawiać wspinaczkę po szafce do miski z rozmrażającym się mięsem
Wysłany: 2011-09-22, 14:52
dagnes napisał/a:
Na Tobie spoczywa zadanie zbawienia BARFnej społeczności, więc sianem mi się tu nie wykręcisz .
Tutaj to się chyba tylko mięsem mogę wykręcić ;)
Barfuje od: 10/2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 16 Wrz 2011 Posty: 299 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-23, 00:06
Witaj Hebe Twoje wiekopomne dzieło jest mi sterem, żaglem i okrętem, ale nie będę się tu dopytywać tylko powiem, że masz śliczne koty i cieszę się, że jesteś tu z nami!
_________________ Człowiek z nowymi pomysłami jest wariatem, dopóki nie odniesie sukcesu. (Mark Twain)
aneta
Barfuje od: 2007
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Wiek: 51 Dołączyła: 22 Wrz 2011 Posty: 79 Skąd: Głogów
Wysłany: 2011-09-23, 08:56
maix napisał/a:
Witaj Hebe Twoje wiekopomne dzieło jest mi sterem, żaglem i okrętem, ale nie będę się tu dopytywać tylko powiem, że masz śliczne koty i cieszę się, że jesteś tu z nami!
Nic dodać nic ująć
Wielkie dzięki, dla mnie antypoligloty przebrnięcie przez obce języki w kalkulatorach były męką za grzechy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum