Hala targowa w Gdyni, mozna kupic WSZYSTKO swieze, bezposrednio od producentow (nawet we wtorki jest swieza jagniecina), poza tym kacze i gesie zoladki, indycze serca,niemal wszystko swieze z drobiu (jak kicia jest goracym zwolennikiem drobiu to latwo urozmaicic diete).
Za mrozonym miesem nie przepadam ani dla siebie ani dla kota, bo nie wiem w jakim stanie zostalo zamrozone (chyba ze sam mroze)
Jako zadeklarowany miesozerca wychodze z zalozenia ze kotu podaje tylko to co sam by zjadl a czesto dla kota wymagania sa nawet wieksze (bo moge wrzucic podejrzane kacze udo do kombiwaru i zjesc bez szkody dla mojego zdrowia) , jednak w surowiznie patogeny szybko sie rozmnazaja.
Żadnych żwaczy, śledzion i innych temu podobnych rarytasów nie uświadczysz.
Jedyne rzeczy z poza "ludzkiego asortymentu" to widziałem raz tchawice z przyległościami wszystkimi tyle że wieprzowe. Pytałem tam różnych sprzedawców i niestety nikt nie chciał nawet sprowadzić nic na zamówienie.
Żadnych żwaczy, śledzion i innych temu podobnych rarytasów nie uświadczysz.
Jedyne rzeczy z poza "ludzkiego asortymentu" to widziałem raz tchawice z przyległościami wszystkimi tyle że wieprzowe. Pytałem tam różnych sprzedawców i niestety nikt nie chciał nawet sprowadzić nic na zamówienie.
uuuuu szkoda, w takim razie może podpowiesz gdzie po żwacze mogę się wybrać, gdzie można zamówić świeżą krew?
_________________ Bo w życiu tylko to się liczy, by iść razem na sześciu nogach i jednej smyczy.
Jeśli chodzi o żwacze, to gdzie nie pytałem robiono wielkie oczy na zasadzie - "o co temu facetowi chodzi? ". I pozostał tylko kontakt z przedstawicielem Primexu w Gdańsku (namiary są na stronie producenta). Jest Pani, która się dystrybucją zajmuje. Najlepiej jak zadzwonisz wcześniej i dowiesz się co i jak, bo dostaw towaru codziennie nie mają.
Krew nie wiem. Myślę że trzeba by szukać ubojni i tam się dogadywać.
Zapraszam do grupy facebook'owej dot. zaopatrywania się w barf osoby z Trójmiasta. Nie wiem czy mogę linka wstawić, ale wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "BARF Trójmiasto". Pozdrawiam :)
Ooo.. jakie fajne info.
Ja co prawda FB nie mam, niemniej jednak Towarzyszkę małżonkę poproszę żeby tam popatrzyła za tą grupą.
Pozdrowionka
Axelka
Barfuje od: 08.2014
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-09-19, 16:52
Hala w Gdańsku - polecam, można fajne mięso kupić dla psów.
Mnie udało się wejść w komitywę z jednym stoiskiem i dziś 15 kilo cięlęciny za 10 zł za kg dostałam. Żeberka, samo mięso, mielone cielęce, giczki.... zamrażarka zapakowana
Mam zapas na trochę, do tego można tam kupić wołowinę skrawki za 10 zł, przełyki cielęce ze skrawkami za 3 zł. Poluję teraz na baraninę...
Ja też szukam jakiegoś miejsca gdzie dostanę śledziony i trzustki... Na naszej Gdyńskiej hali Pani mi powiedziała, że takie rzeczy to tylko w ubojniach. Wie ktoś gdzie takowe się znajdują? Na mojej dzielnicy jest jedna ale bardzo źle traktują zwierzęta, które u siebie zabijają więc nie kupię od nich nic...
_________________ Rottweiler to pies- morderca bo pożera ludziom serca.
czy ktoś z forum zaopatruje się na rynku w Sopocie?
i może polecić panią Kazię / pana Janka, czyli konkretne stoisko, gdzie mogłabym się zaopatrzyć w mięso?
oraz, co ważniejsze - czy jest tam miejsce, gdzie mi zmielą część zakupionego towaru?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum