Przepis z suplementami naturalnymi nr 3 (z www.catnutrition.org)
1,4 kg mięsa bez kości
400 g serc
200 g wątroby
4 żółtka
4 g tauryny
2 łyżeczki oleju z łososia
800 IU witaminy E (tj. 4 kapsułki Tokovit E200)
4 łyżeczki mączki kostnej (35/15)
200 mg witaminy B-komplex z kwasem foliowym
4 łyżeczki psyllium (proszek) lub 8 łyżeczek psyllium (całe łuski) - opcjonalnie
2 łyżeczki żelatyny bezsmakowej
1 płaska łyżeczka soli jodowanej
450 ml wody
1. Nie mam mączki kostnej tylko ze skorupek jaj. Czy Można podmienić jedno na drugie i w jakiej ilości?
2. NIe mam wit B complex tylko drożdże. Pytanie jak wyżej.
3. NIe mam psyllium - czy cokolwiek może być zamiennikiem. Nie znalazłam w dziale o suplementach - może źle szukam.
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2016-02-23, 20:16
felinity
Przepisy gotowe są tak zrobione, że nie podlegają żadnym zmianom. Potrzebujesz przepis??
Napisz w Receptariuszu wagę kotów, rodzaje mięsa jakie masz i suplementy jakie posiadasz
Zrobię Ci przepis na pierwszy strzał, żebyś miała zanim nauczysz się sama korzystać z kalkulatora.
Cześć,
Chciałabym zacząć przyrządzać barf dla moich kociaków. Jestem nowa więc na początek wolę zacząć od gotowych przepisów. I tu moje pytanie: na ile porcji są opracowane przepisy? Chciałabym robić mieszanki na 14 dni, mam dwa koty. Ile to jest jedna porcja dla kota? Ile razy dziennie kot powinien dostawać mieszankę?
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2018-11-14, 15:03
Koneko Pat
A może najpierw do Powitalni ?
Przywitać się z Forumowiczami, koteczki przedstawić, zdjątka wrzucić ?
Ilość porcji zależy od ilości mięsa a gramatura porcji od wagi kota.
Przepisy gotowe są tylko przykładowe, żeby wiedzieć co z czym i do czego, najlepiej pisz do Hebe o kalkulator, skomponuj przepis, wrzuć do Receptariusza. (tam tez jest cała masa poprawionych przepisów można korzystać).
Masz już wszystkie suplementy?
batter86
Barfuje od: Zaczyna
Udział BARFa: do 25%
Wysłany: 2021-12-03, 16:25
A ja mam pytanie o tego łososia (w pierwszym przepisie, choć prawie w każdym jest) czy to w ramach omega-3? Bo mam taki olej i chciałbym go zużyć, a taki kawałek łososia to nie idzie dostać i zostaje większość z paczki, a ja nie jem zwierząt i nie bardzo mam co z tą resztą robić.
Poprzednio dodałem omega-3 do tego przepisu dodatkowo (pomimo dodatku łososia). Czy to duży błąd? Można przesadzić z omega-3?
Można używać tego zamiennie?
Witajcie. Po 18 latach byłam zmuszona pożegnać się z moją kochaną Krysią pustka w domu nie daje mi tak spokoju, że zdecydowałam się wziąć pod opiekę 3mczną maliznę. Czy gdzieś tutaj znajdę gotowy przepis na BARF dla tego kociego dzieciaka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum