...Asia..., moim szczytem właściwego podejścia była właśnie decyzja zakupu już zakapsułkowanej hemo.
Cóż,pora wykonać większą pracę i przemówić sobie,że kapsułkowanie to będzie dobra zabawa.
Rozumiem,że pijesz hemo na "żywca". Szacun
Możesz podać namiar gdzie kupujesz hemo?
Ja nie piję, ja biorę z łyżeczki....bo tego cholerstwa nie da sie rozpuścić (blenderem bym musiała, ale leniwa jestem)
Fatalne, bo przylepia sie do zębów....serio.
Jak kupie kapsułkownicę, to na pewno będę brała w kapsułkach. Na raze jestem na etapie wyboru...
Barfuje od: 03.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sie 2012 Posty: 663 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-03-09, 10:28
..Asia..,
szacun dla Ciebie, że łykasz hemoglobinę ot tak, sam proch Jak mi się kiedyś kapsułka otworzyła w paszczy, to plułam na prawo i lewo.
Dla mnie tylko kapsułkowana hemoglobina jest do przełknięcia.
Dobry program w tv + kapsułkowica + hemo i robię od razu hurtowe zapasy.
Barfuje od: 03.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sie 2012 Posty: 663 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-03-10, 12:17
..Asia.., mam taką kapsułkownicę - link pierwszy z brzegu, bo nie mam pod ręką zdjęcia https://www.naturalne-pie...arka-typ-0.html .
Rozmiar 0 jest dla mnie akurat, ale to kwestia indywidualna, jedni są w stanie zażywać nawet większe kapsuły, a dla innych już "zerówki" są za duże.
Zdecydowanie hemoglobiną suszoną. Można mieszać z jedzeniem, bo taki dzieciak nie ma jeszcze wyuczonego przez dorosłych obrzydzenia do jedzenia krwi i nie ma świadomości, że "cywilizowany człowiek nie powinien jeść jak barbarzyńca" .
Mam doświadczenie w wyciąganiu małych dzieci z anemii suszoną hemoglobiną wołową - działa pięknie .
Witam wszystkich , dagnes a czy mogłabyś doradzić w jakich ilościach i częstotliwości suplementować hemoglobinę suszoną 14-miesięcznemu dziecku przy poziomie ferrytyny - 6,81 ng/ml ? Wołową? Czy wieprzową?
Poza "normalnymi" posiłkami mały pije jeszcze mleko (moje).
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum