Cześć, dziękuję za przyjęcie do forum
Mam na imię Arleta i posiadam stadko kotów rasy Ragdoll.
Jestem w trakcie przestawiania moich futer na dietę BARF.
Pozdrawiam
Hej . Od baaaardzo dawna was czytam obserwuje I zastanawiam nad zmiana jedzonka najpierw moim 3 fretkom kiedys teraz moim dwòm kotkom . Frety byly co prawda na częściowej surowiźnie , ale jednak nie nazwała bym tego jako karmienie B.A.R.F .teraz jednak się przełamałam I Przyszla pora na telesfora - czas na zmiany . Moi dwaj kamraci to Sapphire oraz Aquamarine. Kotki pochodzą z hodowli polskiej a mieszkaja ze ,mna w Finlandii .są to koty rasy snowshoe I maja juz prawie 5 lat . Wow jak ten czas leci - przeciez dopiero do mnie przyjechali a juz sa 5 letnimi kotami . A wiec czytam dalej sciagam kalkulator I wchodzimy w peľnometrażowy B.A.R.F. dzisiaj właśnie dotarły suple, chłopcy przestawieni na surowe miasto, choć z gryzieniem mięska idzie im tak jakoś sredniawo . Sapphire lubił sobie pojeść surowego od czasu do czasu natomiast młodszy o 3 miechy brat powąchał popatrzył na mnie jak na "głupia matka co ty mi dajesz" i z dumna postawą wychodził z kuchni . Więc wracając do B.A.R.F surowe jedzą teraz po kolei pójdą suplementy . Mam nadzieję że będą chętnie jedli . Myślę by podawać pojedynczo by zobaczyc nad czym musimy dłużej popracować. Dodam ze nie dostawali czystego mięska- dosypywalam witaminy dla kotow I psów, skorupki jajka wyparzone, wymyte i obrane z błonek, następnie skruszone . Oczywiście żółtko jajka choc surowego nie lubią ( zamroziłam surowe żółtko i jako pasta mieszam w mięsie) Tutaj ograniczony mam dostęp do mięs innych niż te popularne wiec jak na razie to tylko krówka swinka i kurczaczek . Jak uda się kupić inne mieso wtedy będą szamać inne . Jednak strach ma wielkie oczy i siedzi bardziej w ludzkim niż milusińskim rozumie, ja się dłużej przestawiałam niż moi chłopcy. Oj rozpisałam się . A więc witamy się z wszystkimi dużymi i tymi małymi naszymi braćmi oraz ich rodzicami, opiekunami, czy jak tam ktoś woli . Anna , Sapphire,oraz Aquamarine
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum