Zarejestrowałam się na tym forum już we wrześniu 2011, ale dopiero teraz postanowiłam się odezwać i również włączyć się w dyskusję. Choć w moim wypadku będą to chyba głównie pytania ;)
Po domu biegają 3 koty - niereformowalne niestety, oraz pies barfujący.
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4841
Wysłany: 2012-02-16, 10:39
Witaj Carmella
Carmella napisał/a:
Po domu biegają 3 koty - niereformowalne niestety
Jak to niereformowalne? Nie ma takich .
Są tylko niereformowalni właściciele kotów albo tacy, którzy wciąż przegrywają negocjacje międzygatunkowe ludzko-kocie .
Czytałaś może wątek o tym, jak negocjować z kotami, by wygrać?
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=268
Nie możesz odpuścić BARFa aż 3 kotom .
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
I poddałam się nie mogąc dostać różnych składników kiedyś tam. Pies ma ten plus, że gnatka pogryzie, nie miałam jak mielić kotom kości.
Teraz zakupiłam mączkę kostną, więc może spróbuję z kotami też :D Felini complete dostała moja przyjaciółka, ale chyba też nie udało jej się z barfem u kotów ;) A psa prowadzi barfowo.
Barfuje od: 12/2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Wiek: 60 Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1069 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-16, 22:22
Camella, nie załamuj się - wiem łatwo się mówi
Do tej pory miałam koty, które w miarę łatwo przestawiłam na BARFa (trwało to ok. 6 miesięcy, ale każdy z nich lubił surowe mięso). Dwa tygodnie temu przyjechała do mnie Izunia (czteromiesięczna MCO), która wącha mięso z zainteresowaniem, ale zupełnie nie wie jak do tego podejść - jest typowym suchożercą. Przez 3 dni nic nie jadła, w końcu się złamałam i podałam suche TOTW. Moje koty rzuciły się na to jakby od wieków nic nie jadły - były "pawie" wszędzie gdzie tylko się dało, a teraz (ku mojemu zadowoleniu) moje starszaki wybierają BARFa, natomiast Izunia obserwuje - jeszcze nie je surowizny, ale wczoraj zjadła trochę gotowanego mięsa (z mojego talerza). W ten weekend się przeprowadzam i będę miała kilka dni wolnego... mam nadzieję, że uda mi się przekonać ją do mięcha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum