Ok przepis bede robił za ok 20 dni wtedy się odezwę w tej sprawie.
Poszukam w miedzyczasie tego łososia.
Czyli zamiast okrawków mogę pomieszać różne gatunki tłustych wołowych mięs żeby suma sumarum stanowiły 2kg.
Jęśli nie znajdę tego łososia to mogę to zrównoważyć tranem z dorsza?
Czy indyk mięso chude bez skóry to będzie np.filet z piersi?
Mam pytanie odnośnie białka, jesli wychodzi mi ponad normę czym mogę je zbić w dół??
Skoro znam już zasadę dzieki twojemu przepisowi chcę teraz oćwiczyć i sam coś wykombinować a potem wkleić do rozkminki dla was co żle zrobiłem.
shana55, Zabiorę wszystkie pytania w kupę;
1) Przeliczylas w swoim przepisie olej na 72 dni dalo to ponad 100ml, jednak ja mam małe kotki one opedzluja to w 25.dni czy przeliczyć ilosc oleju na nowo 1,5mlx25dni? Czy jak zjedzą tą poorcje oleju ktora jest przeznaczona na 72dni w ciagu 25 to bedzie ok? Czy kierowac sie yylko tym 5ml na 1kg mięsa?
2) Tworząc wlasny przepis excel pidaje juz niektore ilossci suplementow np.drozdze piwne czy ta ilość może podllegac jeszcze modyfikacji w pozniejszym okresie zeby jakis parametr podnieść lub obniżyć?
3) Jesli w przepisie wyjdzie mi np.5'9g białka w jaki sposób mogę to bezpiecNie obniżyć
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2017-01-13, 21:00
bromas
Na pytanie 1 odpowiedziałam w poście z przepisem. Czytaj ze zrozumieniem co Ci piszę.
Na pytanie 2 odpowiedź brzmi "tak" ale wszystkie modyfikacje muszą być w normie.
Na pytanie 3 odpowiedź brzmi tylko przez prawidłowe dobranie mięs. Które maja być średnio białkowe i w miarę tłuste.
bromas napisał/a:
Jęśli nie znajdę tego łososia to mogę to zrównoważyć tranem z dorsza?
Należy, tranem z wątroby dorsza albo wit.D3 dla niemowląt.
Cytat:
Czy indyk mięso chude bez skóry to będzie np.filet z piersi?
Co myślicie o tym przepisie?
Nie rozumiem czemu w liczydle wychodzi białko na poziomie 6,6 a w momencie kiedy licze na piechotę wychodzi 5,3??
Waga Ilość miarek
3 000,0 g Kurczak udziec ze skórą
1 500,0 g Wołowina szponder
2 000,0 g Indyk udo ze skórą
1 500,0 g Kurczak pierś bez skóry
600,0 g Indyk serce
600,0 g Kurczak żołądek
8,0 szt Żółtko jajka
300,0 g Wątroba kurczaka
100,0 g Wątroba indycza
8,3 g Tran z wątroby dorsza Lunderland
10,1 g 15,5 Mączka z alg morskich Lunderland
27,6 g 46,0 Drożdże piwne
132,8 g 53,1 Fortain
5,2 tab Tokovit E 200 (kapsułka)
70,0 g Olej z łososia SALMOPET
60,7 g Wapno z alg (Algenkalk Lunderland)
35,3 g 29,4 Sól himalajska
300,0 g mieszanka warzyw, bez ziemniaków, uśredniona
22,0 g 44,0 Tauryna
3 524,0 g Woda
Udało mi sie wynaleźć sporo dodatkowego miejsca na mrożonki chcę w tym tyg.zrobić polecany przez ciebie przepis dodatkowo chcial bym zrobic jeden stworzony przezemnie (ten powyżej) czy mam coś w nim zmienić? Dzieki temu będę mial ok 2 miesięcy spokoju z robieniem mieszanek.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję. Jak dobrze pójdzie to jutro ruszam do roboty.
Za misiac będę kastrowal kociaki czy powinienem to ująć w tworzeniu mieszanki?
Saga
Barfuje od: 07.2016
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 02 Sie 2016 Posty: 1489
Wysłany: 2017-01-20, 16:42
bromas napisał/a:
Za misiac będę kastrowal kociaki czy powinienem to ująć w tworzeniu mieszanki?
Co? Kastrację czy cenę kastracji? Musisz dokładnie zważyć kociaki żeby odjąć to co im wycięli . A tak poważnie - nie zmieniasz mieszanek, poczytaj wątek o kastracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum