Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 6 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 856 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2023-01-23, 07:59
Sese73, pierwszy przepis - super. Na przyszłość - spokojnie możesz dać trochę więcej podrobów, tak, żeby było 15%-20%.
Drugi wrzuciłam właśnie w kalkulator i mam dwie uwagi - odejmij trochę wątróbki, żeby dorównać z witaminą A do średniej normy i trochę sodu, żeby mieć współczynnik potas:sód na poziomie około 1,35.
Marchewka nie potrzebna, jeżeli kot zdrowy i nie ma problemów z wypróżnianiem.
Nie widzę dokładniej jaki masz tam dodany tran z wątroby dorsza. I sprawdź proszę czy Twoja mączka z alg ma dokładnie tą samą ilość jodu co ta w kalkulatorze. Niestety suplementy zmieniają czasami wartości - i to nie tylko mączka z alg Pokusy, ale ostatnio dostałam info, że te z Lunderland też. Więc warto dla bezpieczeństwa zawsze porównać to co mamy w kalkulatorze z tym co jest na opakowaniu.
Masz idealne bilanse B:T:W w obu przepisach
Nic tylko działać
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 6 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 856 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wczoraj 17:44
Callanthe, jest git :) Jedyne co, ale bez tego też nic się nie dzieje - może być trochę więcej podrobów, bo teraz jest ich około 13%. I Trochę poprawić skorupki, żeby wapń:fosfor był 1,15. Ale i bez tego przepis jest ok.
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum