BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Filmy o Kotach
Autor Wiadomość
Rafał-Kociarz 

Barfuje od: 2020
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2026-01-01, 14:06   Filmy o Kotach

Widział już ktoś? Film z 2016 roku ale ja dowiedziałem się o nim dopiero teraz.
KEDi to opowieść dokumentalna o życiu kotów w Stambule, tureckiej reżyser Ceydy Torun.
Głównymi bohaterami są Sarı, Bengü, Aslan Parçası, Psikopat, Deniz, Gamsız i Duman — koty prowadzące uliczne życie oraz opiekujący się nimi ludzie.
Film pełen ciepła i w 100% pozytywny, dlatego zachęcam do seansu całymi rodzinami. Nie ma sensu streszczać — to trzeba po prostu samemu zobaczyć!
Jak dla mnie jest to też film o totalnej wyższości społeczeństwa tureckiego nad polskim i ogólnie resztą postrześcijańskiej Europy. I nie mam tu na myśli jedynie pałającego wściekłą nienawiścią do kotów lobby tzw. ekologów. Niestety, spotykam coraz więcej osób uważających się za kociarzy, którzy uważają, że wszystkie koty wolnożyjące (także te, które świetnie sobie radzą!) należy wyłapać, wykastrować i pozamykać w tzw. schronisku w klatkach — rzekomo dla ich dobra. Ludzi opętanych polityczną ideologią albo genetycznie złych ten film oczywiście nie przekona ale dla szczerych kociarzy sprowadzonych na złą drogę wszechobecną propagandą może okazać się odtrutką.
Dla ludzi natomiast, którzy mają na razie tylko zadatki by stać się kociarzami, może okazać się impulsem do pierwszego kontaktu.
KEDi oficjana strona filmu

Odpowiedz do tematu