Barfuje od: 08.2015
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lip 2015 Posty: 682
Wysłany: 2016-05-13, 13:25
No to już mamy wszystko wyjaśnione i wszystko wiemy
Arora
Barfuje od: 24.03.2016
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lut 2016 Posty: 420 Skąd: Poznań
Wysłany: Wczoraj 21:41
Witam wszystkich serdecznie a w zasadzie witamy: ja i moje dwie kotki Lisa i Mona
dawno oj bardzo dawno nas tu nie było a ponieważ dzisiaj odbierając wymiki krwi moich dziewczynek uświadomiłam sobie, że w tym roku minęło 10 lat odkąd jesteśmy na barfie (jak to szybko minęło) to zapragnęłam wszystkim podziękować, którzy służyli mi pomocą, życzliwoscią i rada na samym początku naszej drogi oraz powiedzieć wszystkim tym, którzy dopiero zaczynają, że naprawdę warto.
Ale może od początku: po 10 latach mamy idealne wyniki krwi, a kotki mają 11 lat!! I wiecie co? Za każdym razem jak mówiłam, że karmię barfem, to każdy wterynarz robił dziwną minę i kiwał z politowaniem głową (nigdy nie komentował, ale swoje myślał) a ja wiem, że to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć - moje koty są zdrowe i to jest dla mnie namacalny dowód i powód do szczęścia.
Pamiętam swoje początki, nieprzespane noce, bo do późna czytałam całe forum, robiłam notatki, panikowałam jak nie chciały jeść, sprawdzałam, liczyłam, co pół roku robiłam badania - tak bardzo chciałam, żeby się udało, żeby jadły, żeby były zdrowe. I się udało - jedzą od 10 lat, 4 razy dziennie barfa (jedynie jak wyjeżdżamy na wakacje, to wtedy dostają puszki). I uwierzcie mi, że nawet jeżeli początki wydają się trudne, kot wybrzydza a Wy nie wiecie co robić, to zawsze znajdzie się jakiś sposób, żeby go przekonać do jedzenia, które jest dla niego najlepsze.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję i ściskam mocno Was i Wasze maluszki a za wszystkich na początku drogi trzymam mocno kciuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum