Harpia...a myślisz że mogliby np zmielić szyje indycze? One dla mnie byłyby najbardziej idealne, bo gulaszowe to dla moich bestii już zbyt wykwintne... one i tak wchłoną wszystko
Aaa wiesz może czy u Pana na specjalne zamówienie może dałoby radę zamówić kolanka indycze??
Barfuje od: zawsze
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 8 razy Wiek: 39 Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 713 Skąd: Libiąż
Wysłany: 2013-02-22, 13:13
Kości Ci nie zmieli, chyba, że zasponsorujesz mu nowego wilka
Nie wiem co to są kolanka indycze, ale udźce sprzedają tylko w całości, z kością, czasem dostanę gulasz indyczy z mięsa golonek, bez ścięgien i skóry, zamówiłam taki na jutro, 4kg
_________________ Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym
Kości Ci nie zmieli, chyba, że zasponsorujesz mu nowego wilka
Nie wiem co to są kolanka indycze, ale udźce sprzedają tylko w całości, z kością, czasem dostanę gulasz indyczy z mięsa golonek, bez ścięgien i skóry, zamówiłam taki na jutro, 4kg
Hehe nie to chyba lepiej nie, bo mnie z torbą puści
Co do kolanek, wiem że na zamowienie czasem sprowadzają z ubojni bo mają to jako oddzielny asortyment...a to fajne bo takie większe chrząstki.
Barfuje od: 23.07.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Wiek: 35 Dołączyła: 28 Cze 2012 Posty: 199 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-22, 16:06
Ja kupuje indyka w podobnej cenie, a nawet czasami sie uda, ze taniej, wiec nie opłaca mi się brać w tej samej cenie, tym bardziej, ze moje dwie Paskudki nie pieją z zachwytu nad indykiem... ale miło, że o nas myślisz
_________________ "Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"
Mark Twain
Dla osób które nie zawsze mają czas z rana... w Simply bywają podroby cielęce (serce+ płuca/nerki/wątroba/ozory) zdarzyło mi się też kawałek trafić ujścia przewodu (przez przypadek raczej) z zieloną treścią jeszcze.
Cena to 9 zł/kg nerki chyba ciut drożej. Ozorki 11zł/kg. Cenowej rewelacji nie ma ale mam blisko i z czystym sumieniem mogę polecić, świeże, nie śmierdzące chemią pakowane na tackach.
Są też nóżki wieprzowe, ogonki, ozory i podroby.
Korpusy kurze i indycze podzielone na mniejsze części i szyje indycze.
bura4
Barfuje od: 1998
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Lip 2012 Posty: 327 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-04-08, 20:23
Koleżanka dała mi namiar - jakas budka na Nowym Kleparzu (cokolwiek to znaczy ) sprzedaje takie oto policzki w cenie 6 zł/kg. Wołowe oczywiście. Może sie ktoś obłowi :D Trzeba toto zamawiać, będę się dowiadywać która to budka.
Barfuje od: zawsze
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 8 razy Wiek: 39 Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 713 Skąd: Libiąż
Wysłany: 2013-04-09, 10:39
bura4 dowiedz się proszę, w sobotę będę na Kleparzu to może by się udało dorwać trochę, ładne mięsko i tłuste
_________________ Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym
bura4
Barfuje od: 1998
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Lip 2012 Posty: 327 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-04-10, 14:41
Dostałam wiadomość od koleżanki. Przeklejam:
Jest to mały Bazarek przed Nowym Kleparzem prawie że przy ul Szlak
Są tam dwa rzędy samych budek .jest to 3 budka w środku z tym mięsem ten pan ma na imię Bogdan .
Jeżeli ta pani powoła się na mnie na Iwonę to dostanie mięsko
Podaję Tobie numer do tego pana Bogdana to jest taki
602 598 726
Ja zawsze zamawiam z wyprzedzeniem kilku dniowym ponieważ w późniejszych godzinach już tego mięska nie ma
Z ciekawostek - w Selgrosie są mrożone tuszki dzikich gołębi (z Anglii). Drogie - za 250 g tuszkę 17 zł. Kupiłam jedną na próbę, jeszcze nie rozmrażałam, ale wygląda ładnie.
Poza tym asortyment i ceny jak na Kleparzu, więc popołudnie zmarnowane
(A policzki krowie po 35 zł )
kasumi
Barfuje od: 2011
Udział BARFa: 90-100%
Wiek: 33 Dołączyła: 05 Maj 2012 Posty: 48 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-04-21, 11:15
Parę dni temu byłam na Tomexie, jest taka budka z mięsem gdzie mają duży wybór podrobów m.in. wołowych i cielęcych. Kupiłam tam mięso wołowe, takie 2 kategorii, poprzerastane, z tłuszczem po 19 zł za kg, oraz serce wołowe po 13 zł za kg (chyba niezła cena?).
Barfuje od: 08/2013
Udział BARFa: 90-100%
Dołączyła: 17 Kwi 2013 Posty: 71 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-09-15, 13:23
Hej, czy są jakieś nowe wieści na temat dobrego mięsa w Krakowie? Najchętniej jakiś drób, króliki w przyzwoitych cenach, bo do tej pory karmiłam głównie wołowiną i cielęciną i chyba przydałoby się coś zmienić...
harpia, pomysł ze wspólnym zamówieniem w Libiążu upadł?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum