BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Kalkulator - problemy techniczne, pytania, uwagi
Autor Wiadomość
BeataL 

Wysłany: 2025-05-12, 17:17   

Cześć
Nie wiem, czy piszę we właściwym miejscu - nigdy nie używałam forum, więc troche się gubię,z góry przepraszam
Ściągnęłam nową wersję kalkulatora z barfny Świat dla excell i nie wiem, dlaczego nie wpisują mi się niektóre wartośc w komórkach? Nie wiem co źle robię. W zakladce LICZYDŁO w komórce N3 wpisuje dzienną porcję 180 g i nie wypełniają mi się komórki: Energia, fosfor, wapń oraz proporcje BTW w %. Wrzucilabym fotkę ale nie wiem jak :(
Pozdrawiam i z gory dziękuję za pomoc.

Hebe 
Ekspert

Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2025-05-13, 10:00   

BeataL, a to chyba pisałąś do mnie na messanger - sprawdzę to i dam znać co tam się zadziało :)

Aplikacja BARFny Kalkulator Kot:
Android
iOS

BeataL 

Wysłany: 2025-05-14, 16:23   

Hebe, Tak, to ja :)

Ayrin 

Wysłany: 2025-08-06, 07:43   

Zdarzyło mi się dzisiaj, że w dwóch kopiach pliku z kalkulatorem, wyszły mi inne wyliczenia procentowe w zakładce barf mimo że wpisałam dokładnie te same dane co do mięsa i dodatków i nawet poszczególne komórki wartości odżywczych są takie same. Czyli jakby błąd jest w samych wyliczeniach. Popołudniu policzę ręcznie żeby dojść do tego gdzie jest błąd - ale skąd taki problem i jak go uniknąć? Ewentualnie jak sprawdzić w której formule się coś krzaczy? Wszystkie formuły itd mam ukryte

Hebe 
Ekspert

Wysłany: 2025-08-07, 08:39   

Ayrin, ciężko mi powiedzieć, ale jeżeli pliki są te same, wszystkie mięsa i suplementy idealnie takie same, kolejność wprowadzania w obu plikach jest taka sama, to nie ma szansy na różnicę. Więc diabeł tkwi gdzieś w jakichś szczegółach, których może nie widzisz. Napiszę Ci na priv maila, to podeślij mi proszę te pliki. Ale rzucę w nie okiem dopiero po weekendzie

Android
iOS

Anayy 

Barfuje od: 01.11.2025
Wysłany: 2025-11-23, 16:46   

Witam , ściągnęłam kalkulator exel , oraz OO ale żaden mi nie działa. Ponoc nie ma hasła a u mnie krzyczy że nie mam uprawnień, lub że nie mogę nic wpisać gdyż muszę podać hasło. Ślęczy nad nim juz 2 dzień. Nasciagalam mase app ( niestety na dzień dzisiejszy laptop czeka na naprawę więc muszę się zadowolić androidem ) I wszystkie krzyczą to samo . Albo nie ma przycisku start albo po włączeniu makra pokazuje błąd. Już na prawdę nie mam zielonego jak sobie z tym poradziç , pomoże ktoś ? A może Hebe poda hasło do najnowszej wersji . Aha dodam ze rozpakowuje się elegancko dopiero wewnątrz gdy chce zacząć i klikam start albo go nie ma
Nie doszłam jeszcze jak dodawać screany do wpisu , jestem nowa .

Hebe 
Ekspert

Wysłany: 2025-11-24, 08:22   

Anayy, potrzebuję paru informacji - który plik ściągnęłaś Excel czy OO/LibreOffice? Którym programem usiłujesz go otwierać? Excela otwieramy Excelem desktopowiym, a wersję oznaczoną OO - otwieramy OpenOffice Calc albo LibreOffice Calc (darmowy).

Kolejne co może być, to to, że nie rozpakowałaś pliku przed jego otwarciem. Jeżeli plik dalej ma rozszerzenie zip, to trzeba go najpierw rozpakować, a potem dopiero otwierać.

To w sumie dwa najczęściej wystaępujące problemy z arkuszami.

Jeżeli przy otwarciu pliku krzyczy o hasło, to znaczy, że kalkulator jest źle otwierany, ponieważ do użytkowania go nie potrzeba żadnego hasła.

Screeny można dodać przez zewnętrzne serwiny, np przez fotosik.pl

Android
iOS

Hebe 
Ekspert

Wysłany: 2025-11-24, 08:22   

Anayy, potrzebuję paru informacji - który plik ściągnęłaś Excel czy OO/LibreOffice? Którym programem usiłujesz go otwierać? Excela otwieramy Excelem desktopowiym, a wersję oznaczoną OO - otwieramy OpenOffice Calc albo LibreOffice Calc (darmowy).

Kolejne co może być, to to, że nie rozpakowałaś pliku przed jego otwarciem. Jeżeli plik dalej ma rozszerzenie zip, to trzeba go najpierw rozpakować, a potem dopiero otwierać.

To w sumie dwa najczęściej wystaępujące problemy z arkuszami.

Jeżeli przy otwarciu pliku krzyczy o hasło, to znaczy, że kalkulator jest źle otwierany, ponieważ do użytkowania go nie potrzeba żadnego hasła.

Screeny można dodać przez zewnętrzne serwiny, np przez fotosik.pl

Android
iOS

Anayy 

Barfuje od: 01.11.2025
Wysłany: 2025-11-24, 17:56   

Dziękuję za odpowiedź Hebe .
Problem polega na tym że laptop mi się rozkraczyl i na razie muszę sobie radzić albo android na tablecie albo ios na telefonie .
Rozpakowywałam najpierw plik w zip a następnie otwierałam plikiem graficznym ,
Bardzo duża ilość programów nie pokazywała przycisku start . Lub przycisk wolał makra . Klikałam otworz makra i wtedy wyskakiwał błąd albo woła hasło , albo twierdzi że nie mam uprawnień .
Dobra do poki nie zdobędę łapka bede próbowała na tablecie z barfnym kalkulatorem app .
Exel lub OO zostawie na desktopa .

Odpowiedz do tematu