Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1162 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wczoraj 8:28
Gosiam, nie rozumiem "Wody dawałam do mieszanki tyle, ile jest potrzebne, żeby rozmieszać suplementy." - a nie dodajesz tyle ile wylicza kalkulator?
A sugerowana waga - w sumie nie mam pojęcia czy jest jakiś przelicznik. Ja bym chyba celowała na oko trochę. Jaka to rasa kota, jak wygląda na oko - czy jest mocną kulką, czy jest ruchliwy mimo swojej wielkości, jak ze wskakiwaniem na wysokości?
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Gosiam
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: Wczoraj 12:36
Nie, nie podaję dokładnie tyle wody, ile wylicza kalkulator, ale po kilkunastu latach robienia mieszanek mniej więcej wiem, ile tej wody potrzeba, żeby całość dobrze wymieszać.
Sprawdziłam dokładnie przy ostatniej mieszance - bez wyliczania wlałam sobie mniej więcej 1,5 objętości wg kalkulatora.
Mój kot to dachowiec, na oko wygląda na otyłego. Jak chce, potrafi wysoko wskoczyć na drapak, ale w ciągu dnia jest bardzo mało ruchliwy. Dość często je z miski na leżąco, przy czym weterynarz nie wykrył problemów związanych z narządami ruchu.
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1162 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wczoraj 15:50
Gosiam, to może spróbuj na razie wydzielać mu porcje dla 8 kg kota i obserwuj co się dzieje. Chyba ilość porcji dziennej nie powinna drastycznie się zmniejszyć, a jednak będzie mniej i zobaczysz czy z czasem faktycznie chudnie.
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum