Orfeusz (tak na imię ma pacjent) nie pojechał dzisiaj na wizytę. Zgodnie uznaliśmy, że szkoda kota, czasu, prądu i pieniędzy.
Gdy sformułują się w naszych głowach jakieś sensowne pytania i pomysły, czyli jutro lub pojutrze, to pojedzie. Pierwsze pytanie, to chyba właśnie: Czy ktoś tu, k...wa, ma jakiś plan?
Tymczasem myślę, czytam, myślę, czytam...
Pieszczoch podesłała mi namiary na wspomnianego lekarza. Nie znam go, ale wydaje mi się, że to nazwisko obiło mi się o oczy lub uszy.
Bardzo Ci dziękuję, Pieszczochu.
A mój Kocur w odstawce. Tydzień temu mieliśmy pierwszą miesięcznicę wspólnego mieszkania i nawet żadnej nowej zabawki nie dostał.
Najnowsza myśl: Przepraszam, że tak Was angażuję tymi moimi mało ekscytującymi postami. Wiem, że wszyscy mają jakieś problemy. Orfeusz jeszcze niedawno był wielkim, pięknym i dostojnym kocurem. Dzisiaj swoim mizernym cieniem. Liczę, że zrozumiecie.
Sierra
Barfuje od: 01.12.2018
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 6 razy Dołączyła: 04 Gru 2018 Posty: 609
Wysłany: 2020-11-17, 22:30
Podejrzewam, że każdy tutaj to rozumie .
Co prawda na szczęście sama mam zdrowe koty, ale dzięki takim "nudnym" postom zbieram wiedzę... nigdy nie wiadomo co i kiedy może się przydać (chociaż mam nadzieję, że nic nigdy) . Tak więc nie krępuj się z pisaniem
Barfuje od: 03.2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2021-02-18, 00:24 semintra nefroprotekcyjne działanie
Bardzo znana nefrolog zaleciła memu kotu semintrę w dawce na 2.5 kg ze względu na jej działanie nefroprotekcyjne. Ma to spowalniać postep pnn. Kot jest na II etapie wg IRIS, nie ma nadciśnienia i zero białka w moczu. Szukałam w internecie potwierdzenia takiego wykorzystywania telmisartanu u zwierząt czy ludzi z pnn, nic nie znalazłam poza standardowym zaleceniem na białkomocz czy podwyzszone ciśnienie. Czy ktoś z Was spotkał się z takim wykorzystywaniem tego specyfiku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum